Ябълково смути с орехи и канела

Гъста напитка с гладка повърхност, приготвена за няколко минути – радост за очите и вкусовите (ми) рецептори!! Може да се види в най-различни цветове, да бъде по-сладка или кисела, по-гъста или течна. Хубавото е, че има възможност да се експериментира много. Най-често се прави с пасатор и съдържа 3 основни части:
  • плодове и/или зеленчуци (колкото и каквито искате);
  • течност (вода, кисело или прясно мляко, някакъв сок);
  • лед
Според сезона и предпочитанията, ледът може да се пропусне, както направих и аз. За моето (импровизирано) смути използвах една зелена и една жълта ябълка, малко орехи, кисело мляко и канела на прах. Всичко това смесих в блендера, докато се получи гъста каша. Стана сполучливо, даа... Следващият път ще пробвам да забъркам бананово смути. 

Хо-хо-хо. Хайде, със здраве :)))) Ана



Няма коментари:

Публикуване на коментар